تلخ وشیرین94

دوستانه

تلخ وشیرین94

دوستانه

چگونه با یک آدم عصبانی رفتار کنیم؟


 به نظر من در مواجهه با یک آدم عصبانی  دو راه حل کوتاه مدت و دراز مدت را می‌شود به کار برد.

راه حل کوتاه مدت:

1. باید سکوت کرد. اگر واقعا قصد کمک به یک فرد عصبانی را دارید باید سکوت کنید. این سکوت به معنای تسلیم شدن نیست. تنها به خاطر آرام کردن جو متشنج است.

2. بعد از اینکه جو آرام شد با آرامی و بدون لحنی کنایه‌آمیز از آن شخص بخواهید به کارش فکر کند و حتما بگویید که ناراحت شده‌اید. مسلما این روش معجزه نمی‌کند و خشم یک آدم عصبانی یکباره از بین نمی‌رود. اما همین روش را ادامه بدهید. دیر یا زود اولین تلنگرها در شخص عصبانی زده می‌شود و حداقل به آن فکر می‌کند. باید حتما برای فرد عصبانی توضیح بدهید که در برابر عصبانیتش چقدر ناراحت می‌شوید همه حسهایتان را توضیح بدهید. اینکه می‌ترسید، تپش قلب می‌گیرید، دستپاچه می‌شوید، اعتماد به نفستان کم می‌شود.

یادآوری می‌کنم اینها به قصد ایجاد عذاب وجدان در شخص عصبانی نیست بنابراین سعی کنید حالاتتان را مانند یک قربانی توضیح ندهید و فرد عصبانی را مثل یک جانی ترسیم نکنید. اگر چنین باشد به عصبانیت عذاب وجدان و سرخوردگی هم اضافه می‌شود و چیزی درست نمی‌شود. برعکس، بگویید دوست ندارید او را در حالت عصبانی ببینید. با همدلی بگویید دنبال راه حل هستید نه محاکمه. صفات مثبتش را یادآوری کنید و بگویید خوب است آرام بودن را هم به بقیه صفات خوبش اضافه کند.

راه حل دراز مدت:

1. به حساسیتهای فرد عصبانی تا حد امکان احترام بگذارید. یک فرد عصبانی شاید به خیلی چیزها حساس باشد، حساسیتی که شاید در خود شما و خیلیهای دیگر نباشد. مثلا موقع خواب دوست نداشته باشد صدای بچه بیاید، موقع مطالعه تلویزیون روشن نباشد، یا حتی صدای بوق ماشین نیاید! تا جایی که در اختیار شماست کمکش کنید. این کار را باید آشکارا انجام بدهید. مثلا تاکید کنید چون استراحت می‌کند بچه را سرگرم می‌کنید که سر و صدا نکند. یا از او بخواهید برای ساعاتی که نیاز به سکوت دارد برنامه ریزی کند و شما را در جریان بگذارد تا بتوانید کمکش کنید و حتی الامکان سکوت و آرامش را فراهم کنید.

2. در برابر فرد عصبانی نقش برده مظلوم را بازی نکنید. حق و حقوق خودتان را مشخص کنید. خیلی از آدمهای عصبانی فقط خشم خود را بر سر آدمهای مظلوم خالی می‌کنند. آدمهایی که راه دفاع کردن از خودشان را یا اصلا بلد نیستند یا بد بلدند. در کنار صبر و سکوت باید منطقی باشید و اجازه ندهید فرد عصبانی حرمتها را زیر پا بگذارد. بعد از فروکش کردن خشمش حتما موکد و جدی بگویید رفتارش را نپسندید و حق نداشته چنین کند. ناراحتی خودتان را نشان بدهید، سرسنگین برخورد کنید.

رواج خواهر برادرهای چند دقیقه‌ای در کشور!

خواهر برادرهای چند دقیقه‌ای در کشور رواج یافته و شاید این موضوع بذر از هم گسستی را در خانواده‌ها بکارد.

به گزارش تهران نیوز ، به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ ،یکی از ارکان اصلی پیوند دوسویه و استمرار روابط عاطفی میان اعضای خانواده بواسطه گفتگو محقق می شود.

در واقع امر،در قالب گفتگو انسجام و استحکام روابط خانوادگی تقویت می شود و فقدان آن نیز از عوامل اصلی سستی و ناپایداری تعاملات درون خانوادگی است.

کم نیستند خانوار یا خانواده هایی که قادر به رعایت اصول و فنون گفتگو نیستند،موضوعی که همواره از سوی برخی از کارشناسان پاشنه آشیل شکاف میان اعضای خانواده محسوب می شود.

ضعف در تعامل درون خانوادگی از طریق گفتگو به دفعات از سوی جامعه شناسان،روانشناسان و متخصصین علم رفتار شناسی مورد تاکید موکد قرار گرفته و بار دیگر با سخنرانی محمود گودرزی،وزیر ورزش و جوانان در نخستین کنفرانس ملی اوقات فراغت،این امر خطیر بر سر زبان ها افتاد.

وی در این نشست با اشاره به آمار ۲۵ دقیقه ای از گفتگوی میان اعضای خانواده بار دیگر نگاه ها را به معضلی پنهان معطوف ساخت که در صورت عدم بهبود وضعیت و استمرار شرایط فعلی به مثابه زنگ خطری است که می تواند پایه  استواری و پایداری قامت خانواده را سست و لرزان  کند.

بدون تردید جایگاه خانواده در فرهنگ شرقی و بخصوص ایران زمین بسیار والا،مهم و حائز اهمیت است و به تعبیری می توان گفت یکی از افتخارات تمدن شرقی در برابر تمدن مغرب زمین،بر همین امر استوار است و این وجه تمایز جامعه شرقی را با تفاوت هایی جدی در مقایسه با تمدن غربی مطرح ساخته است.

شکی نیست که داعیه پیشرفت و توسعه تکنولوژی و علمی غرب یکی از شاخصه های برجسته این محدوده از کره خاکی است،اما با این وجود،خانواده غربی در بسیاری از عرصه ها قافیه را به خانواده شرقی باخته است.

اگرچه این وجه تمایز برجسته،یکی از موفقیت های فرهنگی،ارزشی و انسانی فرهنگ شرقی به شمار می رود اما سالهاست هاله تهدید بر این نهاد حساس تاثیرگذار و آینده ساز سایه افکنده و این امر به مثابه زنگ خطری است که کم توجهی یا بی توجهی به آن،ارزنده ترین نهاد اجتماعی کشور را،با مخاطراتی جدی مواجه می سازد.

کارشناسان ذیربط با واکاوی این پدیده نامیمون،عوامل و دلایل زیادی را در چرایی و علل بروز این پدیده مطرح می کنند که عدم اشراف نسبی به سواد رسانه ای،فقدان مهارت برقراری ارتباط موثر و به کار نگرفتن شیوه های صحیح و اصولی تربیتی از سوی خانواده ها و اولیای دانش آموزان از نمونه های آن به شمار می رود.

*سایه روشن های فضای مجازی،بر پیکره تعاملات درون خانوادگی

کاظم روزبهانی،روانشناس اجتماعی در گفتگویی با رسانه ها به مواردی از این امر اشاره کرد و گفت:استفاده ناصحیح از فضای مجازی یکی از عمده ترین دلایل شکاف میان اعضای خانواده ها محسوب می شود.

به عقیده وی رشد و پیشرفت فناوری علمی و تکنولوژیک با وجود برخورداری از مزایا و ثمرات بسیار اما چالش ها و نارسایی هایی را نیز در پی خود ایجاد می کند که پیشگیری و مدیرت صحیح آن برای کاهش آسیب پذیری هرچه بیشتر،مستلزم شناخت و مطالعه کافی در این خصوص خواهد بود.

وی افزود:شرایط اجتماعی بگونه ای پیش رفته که تا حدود بسیاری دید و بازدیدها و رفت و آمدهای خانوادگی میان بستگان و آشنایان با اُفت و کاهش همراه شده و همین امر کافی است تا استحکام و روابط میان خانواده ها، آشنایان و اطرافیان تحت الشعاع قرار گیرد.

در کنار این وضعیت باید به مشکلات اقتصادی نیز اشاره داشت که به نوعی برخی ازافراد را آنچنان دچار روزمرگی ساخته که دیگر فرصت و مجالی برای ارتباطات عاطفی و رفت وآمدهای فامیلی و خانوادگی باقی نگذاشته است.

به نوعی می توان این حلقه مفقوده را نیز از عوامل موثر در کاهش گفتگو و سستی بنیان خانواده در برخی از خانواده ها قلمداد کرد.

*از ضعف آموزشی تا گسست در ارتباطات

برخی کارشناسان نیز بر این باورندکه عدم برنامه ریزی مناسب در حوزه آموزشی یکی از عوامل اصلی این پدیده ناخوشایند به شمار می رود و به تعبیری در سایه این خلاء جدی آموزشی،گسست در ارتباطات خانوادگی ظهور و بروز پیدا می کند،امری که در صورت آموزش مناسب و بهره گیری از فنون رفتارشناسی ،می تواند از بخش قابل توجهی از چالش های این چنینی جلوگیری کند،لازمه این امر نیز برنامه ریزی مدون و اصولی برای آموزش هر چه سازنده تر در نظام آموزشی کشور محقق می شود.

* نصیحت کنیم یا گفتگو؟

یکی از نکات ظریف فن گفتگو به نحوه انتخاب کلمات،موقعیت سنجی مناسب و لحن بیان و کلام معطوف می شود،زیرا عدم رعایت هر کدام از سه مولفه فوق،می تواند مسیر تعامل و گفتگو را از زوایای دیگری تحت الشعاع قرار دهد.

آنچه که در این خصوص حائز اهمیت است و این امر نمود بسیار پررنگی در ارتقای کمی و کیفی تعاملات درون خانوادگی ایفا می کند معطوف به این موضوع می شود که باید میان نصیحت و گفتگو تفاوت قائل شد.

بسیاری از والدین فرزندان،بدون آشنایی با فنون و شیوه های مرسوم گفتگو به نصیحت مشغول می شوند،امری که در برخی از فرزندان حالت دافعه ایجاد می کند،اما اگر همان سخن را در قالب گفتگو و هم اندیشی مطرح کنیم، تاثیر و ثمرات سازنده آن در اذهان فرزندان بسیار قابل قبول تر و موثرتر خواهد بود و پذیرش آن نیز برای فرزندان با سهولت هر چه بیشتری محقق می شود.

البته نباید از نظر دور داشت که چه بسیار موارد واتفاقاتی که نمی توان صرفا با گفتگو آن را مرتفع ساخت و چه بسا تاثیرگذاری آن مستلزم قاطعیت،صراحت لهجه و…است که باید میان این دو در شرایط مقتضی تفاوت قائل شد.

مجری شبکه من و تو بازداشت شد +عکس

منصوره حسینی، مجری شبکه من و تو بازداشت شد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، منصوره حسینی، مجری شبکه من و تو که چندی پیش حضور ناگهانی اش در جشنواره جهانی فیلم فجر حاشیه ساز شده بود، بازداشت شد.

خبر بازداشت وی در حالی شنیده شده است که از زمان انتشار تصاویر حضور وی در تهران، در سوم اردیبهشت ماه، خبر دیگری از حضور آزادانه وی در تهران منتشر نشده بود.

مجری شبکه من و تو بازداشت شد


دلیل تاخیر در دستگیری وی کشف و شناسایی ارتباطات وی با عناصر داخل کشور و همچنین سوار شدن بر روی شبکه ناوبری کننده خارج از کشور این مجری بهائی می باشد.

همچنین سایت انتخاب نزدیک به دولت نوشت: وی که 6 سال با این شبکه همکاری می کرده،به علتِ همکاری با این شبکه ماهواره ای دستگیر شده است.
 
پیش از این نیز، برخی دیگر از افراد و مجریان شبکه های ماهواره ای، به دلیل همکاری و ارتباط با شبکه های مذکور، با برخوردهای امنیتی و قضائی مواجه شدند.

به‌زودی تقاص سختی از تکفیری‌ها گرفته خواهد شد

سرلشکر رضایی:
دبیر مجمع تشخیص مصلت نظام ضمن محکوم کردن جنایات تروریست‌ها در خان طومان گفت: به‌زودی تقاص سختی از آنان گرفته خواهد شد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرلشکر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام طی یادداشتی، ضمن یادآوری حماسه رزمندگان مازندرانی در عبور از اروند در روزهای دفاع مقدس، در صفحه اینستاگرام خود نوشت که هر جنگ فراز و نشیب و پیروزی و شکستی دارد.


 
ادامه مطلب ...